Selektor Španije dobio samo jedno pitanje o Srbiji! (Foto)
Luis de la Fuente na konferenciji za medije pred utakmicu Španije i Srbije, Foto: Joaquin Corchero/AFP7/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia

KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Selektor Španije dobio samo jedno pitanje o Srbiji! (Foto)

Novinare više zanimalo odsustvo jednog igrača nego "orlovi"

Objavljeno:

Luis de la Fuente, selektor fudbalske reprezentacije Španije na konferenciji za medije izneo je očekivanja pred meč sa Srbijom u Kordobi (utorak, 20.45).

Prvak Evrope ima ogromnih problema sa povredama, a u centru pažnje pitanja novinara bilo je odsustvo Lamina Jamala.

- Reći ću vam šta se dogodilo. Lamin je imao problem i pitao sam ga kako se oseća, hoće li moći da igra u utorak. Ne želimo nikakav rizik, uvek gledamo šta je najbolji interes za igrača i odlučili smo da se odmori. Tako smo već radili sa nekim drugim igračima, nema izuzetaka. Nije me kontaktirao niko iz Barselone - odbacio je De la Fuente bilo kakve insinuacije da je podlegao pritisku.

Lamin Jamal na utakmici Španije i Danske
Lamin Jamal na utakmici Španije i Danskefoto: Mutsu Kawamori / AFLO / Profimedia

Odsustvo Danija Karvahala otvorilo je rupu na desnom beku. Pokušaće da je zatvori Pedro Poro ili Oskar Mingesa.

- Nikome nisu zatvorena vrata. Srećni smo što imamo Pedra i Oskara Dobro ih poznajemo, znamo koliko mogu i sigurni smo da će nam dati ono što želimo. Miran sam po tom pitanju, reč je o dva veoma dobra igrača. Nažalost, šansa im se ukazala zbog povrede saigrača - kaže De la Fuente.

Moguće je da će "crvena furija" u nešto drugačiju formaciju jer pored Jamala, neće biti i Nika Vilijamsa.

- Imamo jasnu ideju i pokušaćemo da je sprovedemo u delo, ali činjenica je da nas izostanci teraju na neke druge opcije. Ako nemate na raspolaganju igrača Nikove ili Laminove brzine, onda morate da izaberete igrača nekih drugačijih karakteristika i zasnivate igru na njegovim prednostima. To ne znači da će biti gore ili bolje, već jednostavno - drugačije. Imamo mnogo igrača koji nas čine jakim kolektivom i koji mogu da odigraju fantastično. Sutra je važna utakmica za nas, jako teška, ali možemo da se kvalifikujemo u narednu rundu i koncentrisani smo da to i ostvarimo - rekao je De la Fuente.

Niko Vilijams (levo) na utakmici Srbije i Španije u Beogradu
Niko Vilijams (levo) na utakmici Srbije i Španije u Beogradufoto: Starsport©

U odnosu na berlinsko finale Evropskog prvenstva neće biti šestorice startera.

- Svako od njih donosi nešto drugo, ali imamo sreće da je ovo nacionalni tim i da imamo na raspolaganju najbolje igrače naše zemlje. Imamo igrače koji su dugo reprezentativci i dobro znaju šta se od njih traži i očekuje - istakao je De la Fuente.

Luis de la Fuente na konferenciji za medije pred utakmicu Španije i Srbije
Luis de la Fuente na konferenciji za medije pred utakmicu Španije i Srbijefoto: Joaquin Corchero/AFP7/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ukoliko pobedi "orlove," Španija bi osigurala jedno od prva dva mesta u grupi i novembar protiv Švajcarske i Danske bi dočekala rasterećeno.

- Prvo da se kvalifikujemo za četvrtfinale, pa ćemo videti. Želimo da budemo prvi u grupi, tako da idemo redom, prvo da sutra pobedimo - poručio je De la Fuente.

Standings provided by Sofascore

A, što se tiče Srbije...

- Konačno jedno dobro pitanje. Biće teška utakmica jer je Srbiji potreban dobar rezultat sutra. Svi njihovi igrači igraju u velikim evropskim ligama i već smo mogli da se uverimo u njihov kvalitet. Srbija nema nikakve veze sa Danskom. To je tim koji mnogo trči i igra na kontranapade. Čeka nas utakmica u kojoj ćemo morati da budemo pametni i da se mnogo žrtvujemo. Fizički su veoma jaki, a taktički dobro balansirani. Moraćemo da radimo naporno i da budemo inspirisani da damo maksimum. Nema malih ili slabih protivnika u ovom takmičenju, sve utakmice zahtevaju da budete najbolji što možete - zaključio je De la Fuente.

Bonus video:

00:19

Kosovo je Srbija odzvanja tribinama stadiona u Leskovcu

(Espreso/Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.